maandag 24 maart 2014

Blue Mountains & Mardi Gras

(Blog inhaalmanoeuvre deel IV - eind februari)

Om even aan de grootstad en vooral de overbevolkte, stressige hostels/slaapzalen te ontsnappen gunnen we onszelf een driedaagse kampeertrip op de boerebuiten. Een uur of twee buiten Sydney liggen de zogenaamde Blue Mountains. Daar vinden we ravijnen, watervallen, dalen, wandeltochten&picknick’s, look-outs, zon en.. rust.

Eens terug in Syndey worden we direct terug in de drukte gesmeten. Vette dinsdag valt hier op een zaterdag, en wordt door veel mensen gevierd. Mardi Gras!

Daar waar Mardi Gras bij ons de climax is van een carnaval-driedaagse, is het in Australie een (om niet te zeggen de) hoogdag voor de LGBTQI-community (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer & Intersex – Community): cheers Queers! De hele februari-maand stond dan ook in het teken daarvan met grote Partys, tentoonstellingen, bijeenkomsten, enz. Het hoogtepunt was de reuzachtige Pride-Parade, met 10.000 deelnemers & tot 700.000 (jep, zevenhonderdduizend) bezoekers een van de grootste ter wereld. Dit lieten we niet zomaar aan onze neus voorbijgaan!

Een opmerkelijke contradictie: hoe open en vrij Australie ook voorkomt tijdens deze Mardi Gras ziet men aan regenboogvlaggen aan openbare gebouwen (Sydney’s Town Hall), aan reclameslogans, aan straatversiering, etc. Zelfs de ATM’s (bankautomaten) worden voorlopig ingeruild voor GAYTM’s en spreken je aan met: “Hello gorgeous, happy Mardi Gras!”. Edoch, schijn bedriegt, same sex marriage is (nog steeds) niet toegestaan Down Under. Met Tony Abbott aan het roer zal daar jammergenoeg ook niet vlug verandering in komen vrees ik (en vele anderen).
 


 
 
 





 
8x de pittoreske Blue Mountains.
 
 
2x GAYTM.

Mardi Gras.


Cheers Queers!


Queer flikken op de Parade.





5x Pride Parade, come out and celebrate!
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten