zaterdag 15 maart 2014

Great Ocean Road

(Blog-inhaalmanoeuvre deel II)

Het grote plan: richting noorden reizen en aan de ganse oostkust vooral snorkelen, surfen & genieten van paradijselijke stranden. We maakten tijdens de eerste week echter nog een kleine ommetoer ten westen van Melbourne. De opluchting is groot. Na vijf maanden leven op 1 enkele plaats wordt het dringend tijd om ons gezellig kamertje, voor zo lang als financieel mogelijk, terug in te ruilen voor tent, Couchsurf-zetels, busplaatsen & hostel-slaapzalen. Alright!

Ons testreisje naar de Great Ocean Road duurde een kleine week. Zoals de naam al aangeeft is dit een wondermooie straat langs de oceaan. Die baant zijn weg door kleine dorpjes, lege/brede/witte stranden, appelblauwzeegroen water, klippen, stenen en woud. Terug in de snelle & waggelende bus is het als vanouds. Ik geniet van al het prachtige wat voor mijn ogen komt en Inga.. wordt wagenziek en probeert (tevergeefs) niet te kotsen.
In’t geheel laat deze ganse trip zich het beste samenvatten met een “ooh, mooooi!”. We doen niets anders als lange wandelingen maken aan de kust, uitrusten op het strand en kamperen. De foto’s zeggen once again meer als mijn woorden.

Vermeldenswaardig is toch nog onze laatste stop, Kennett River. Niet enkel is het dorp naar mij genoemd, ook 90% van z’n inwoners zijn koala’s. Enkele van deze hoogst knuffelbare, kleine, vrije, luie pelsknollen wagen zich tijdens ons bezoek zowaar tot op de camping. Bij een urenlange boswandeling spotten we ze eucalyptusboom na boom, daar ze buiten slapen en blaadjes fretten amper iets doen is het zeer gemakkelijk ze een stam te zien knuffelen. Schattig! Wat gebeurde er toen we terugkeerden? Jep, uiteraard kwam de bus te laat in Kennett River..

Terug in Melbourne zijn we goedgeluimd, we willen kort onze laatste rugzakken nemen, voor een tiende maal afscheid nemen van de mates en dan verderreizen naar Canberra. De ontgoocheling was groot, het uitvallen van de bus begrijpelijk (vele highways waren gesloten). Sinds dagen woedden de grootste bosbranden in Victoria sinds black Saturday (2006-7-8?). In de daaropvolgende drie dagen redt Jack (mate uit Londen) ons van de straat door ons onder te brengen in zijn shared hippie house. We slapen er enkele nachten op de vloer en eens te meer houden we enkele afscheidsfeesjes, alvorens we Melbourne definitief verlaten..

 
2x Twelve Apostles
 
 
 
 
 
4x kust. Mooi!
 


Great Ocean Road
 
 

Alomtegenwoordig


De met hout aangelegde paadjes gevaarlijk?


2x wandelen met Inga & Anita



 
 
2x ons eerste huisje.


 

2x :-)

Busje komt zo in Kennett River..
 
1 van de afscheidsfeesjes in St.-Kilda, Melbourne

Afscheid bij Jack.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten