donderdag 20 maart 2014

Capital's Clash

(Blog inhaalmanoeuvre deel III, bericht van de tweede helft van Februari)

Eerste stop na Melbourne: Canberra. We stuiten vooral op onbegrip als we er anderen over vertellen: van “What the fuck are you lookin’ for in there?”, “Nothin’ to see in Canberra (Kenbra), mate” & “Waste of time, dude!”. Hmm. En dat zou dan hoofdstad van Australie moeten zijn? Een land, groter als Europa? Wij zijn vastbesloten ons zelf een beeld van de stad te kunnen maken en laten ons niet beinvloeden..

Resultaat? Iedereen had gelijk. Canberra is klein, onspectaculair, saai en zelfs kunstmatig. Minder dan honderd jaar geleden werd de stad opgericht met een enkele reden: hoofdstad van Australie worden. We bezoeken het parlement & enkele (eerlijk? Teleurstellende) musea. De gastvrijheid van onze twee Couchsurf-hosts Xe & Pathik maakte ons bezoek dan weer meer dan de moeite waard. Thanks! Daardoor zijn we zowaar wat verdrietig als we Canberra na drie dagen alweer de rug toekeren..
Sydney is dan weer iets anders. Die animeert, is reusachtig & leeft. Het verschil met Canberra kan eigenlijk niet groter zijn en.. let’s be fair: Sydney is de officieuze Australische hoofdstad die veel te bieden heeft. Musea, tentoonstellingen, parken, coole mix van oude Victoriaanse gebouwen & wolkenkrabbers, surfstranden, national parks, markten, galerijen en de beroemde havenpromenade, havenbrug en opera.
Sydney is zwaar de max, we blijven er twee weken cultuur opsnuiven en toch.. kan het niet tippen aan ons geliefkoosde Melbourne. J

1x Canberra (Parliament), uit principe.
 
 
2x :-)

 
 
 
 
5x Oper House, Harbour Bridge + Inga&Kenneth!
 
 
2x skyline.
 
CBD: Central Business District.
 
We overnachten in stadsdeel Woolloomooloo. De eerste persoon die me een ander woord met 8 o's geeft krijgt een kaartje!
 
 
2x Manly
Surfer hotspot Bondi (Bondaai) Beach.
:-)




4x by night.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten