dinsdag 28 juli 2015

Afscheid op (& van) droomstranden

Uppuveli - Arugam Bay - Tangalla - Galle // Juni 2015
Sri Lanka maakt het feit dat onze lange droomreis haar einde nadert er niet gemakkelijker op. Zonder rekening te houden met onze gevoelens haalt ze nog eens alles uit de kast zodat we ze in al haar pracht kunnen bewonderen. Als om het er nog eens in te wrijven dat we deze natuurlijke schoonheden binnenkort alleen nog beperkt zullen kunnen gaan genieten..

Wanneer het gaat over wondermooie droomstranden is dit eiland moeilijk te evenaren. Men kan beweren dat het went om telkens weer de zee te zien en toch: Sri Lanka spant de kroon. Aan de oostkust rijden we dagen-wekenlang enkel rond op onze brommer en vinden (eenzaam) droomstrand na droomstrand. Moeite om te zoeken doen we niet, ze zijn er gewoon. Simpelweg: hier, daar, en overal. Enkele jaloersmakende dikkenekken-foto’s:

 
 

Reismagazine, maar dan zonder Photoshop.

Breakast on the beach.




Een gekend straatbeeld voor ons.




 
 
We zijn er ons van bewust dat het waarschijnlijk de laatste tropische strandvakantie wordt voor een lange tijd en gunnen onszelf (eerst in Uppuveli, later in Arugam Bay) twee weken lang het complete gamma. Mooie bungalows op 100m van’t water, verse kokosnoten bij’t ontbijt, koud bier op’t strand bij zonsondergang, kopen kilo’s verse tonijn op de markt, maken snorkeltrips naar Pigeon Island (waar we rifhaaien zien!!), doen twee verdere duikgangen (zwaaaaaar de max!!), zwemmen, lezen, lachen, uitslapen, …
Dankzij de onderwatercamera van een duik-collega eindelijk enkele
onderwaterfoto's!




 

De ruim gerekende zeven weken reistijd voor een klein land als dit hier zijn samenvattend – naar onze mening – absoluut te verantwoorden en de dagen raken makkelijk gevuld met de verschillendste coole dingen, waarvan uit ik uit luiheid niet eens alles vermeld heb.
Schildpad-evacuatie op de baan.
 

1 opmerking: